MIKOR UTAZZUNK MEXIKÓBA ÉS COSTA RICÁBA?

Amikor kiválasztjuk az utazási időpontokat, nem feltétlenül a magyarországi szünidőt kell alapul venni. Én biztosan nem nyáron repülnék. De akkor mikor utazzunk?

Ami szerintem a legfontosabb, hogy az időjárás megfelelő legyen. Természetesen attól is függ, hogy mit szeretnétek csinálni az ott töltött idő alatt. Ha kirándulni, utazgatni, érdekes helyeket felfedezni, akkor mindenképpen elkerülendő az esős időszak. Az éghajlat ugyan folyamatosan változik, de nagyjából meghatározható a legalkalmasabb periódus. És nincs annál jobb, mint egy kicsit elmenekülni az itt uralkodó hidegből a kellemes melegbe.

Costa Ricában decembertől áprilisig terjed a száraz időszak, de idén sajnos már márciusban is gyakran leszakadt az ég, áprilisban pedig mindennaposak voltak az esők. Mexikóban májustól novemberig kell számolni esővel és később hurrikánokkal. 

Ha figyelembe vesszük a repjegy árakat is, talán a február-márciusi időszak a legkedvezőbb. Arra számítani kell, hogy ha szeretnénk összehangolni az iskolai tavaszi szünettel, megint csak drágulásra számíthatunk. Nem csak a repjegyekben, hanem a helyi szállásokon is, hiszen a Húsvéthoz kapcsolódó Nagyhét közkedvelt nyaralási szezon.

Bacalar szép időben
Bacalar, amikor vihar közeleg

Amennyiben érdekel Costa Rica varázslatos világa, klikkelj ide további információkért!

Ha szívesen belehallgatnál a könyvbe, itt megtalálod a virtuális könyvbemutató videóját. A covid-19 alatt sem hagytuk ki az utazást, s hátizsákos, buszos kalandokkal gazdagítottuk az eddigi listát. Costa Rica után Mexikóban is folytattuk a barangolást. Szeretnéd tudni, hogyan szerveztük meg élményekben gazdag kirándulásainkat? Klikkelj ide!