KOLIBRI SCHATZKISTE

GYEREKNÉMET oktatási segédanyagok

Kolibri_Schatzkiste

Mindenki tudja, hogy a nyelvtanulás hasznos. Azt viszont sokszor szem elől tévesztjük, hogy az élvezettel tanult nyelv, egy idegen nyelv szeretete hosszabb távon ösztökéli a tanulót a fejlődésre. Szeretnél olyan német nyelvű feladatokat használni, amelyben gyermeked a gyakorlás során örömét leli?

Évek óta foglalkozom idegen nyelvi neveléssel gyerekek számára, egészen csecsemőkortól (baba-mama tanfolyamok), az óvodás korosztályon át a kisiskolásokig. 2015- ben lehetőségem nyílt egy ehhez kapcsolódó továbbképzésen is részt vennem Németországban. A Goethe Intézet szervezésében tanultam arról, milyen módszereket alkalmazhatunk a 3-7 éves korcsoportban.

Azért érdekelt különösen a téma, mert a gyermekem többnyelvű, ilyen irányú nevelését pedig én végzem. Mexikóban egy kétnyelvű (spanyol-német) bölcsődés csoport koordinátora voltam, ahol én alkothattam meg azt a módszertant, ami alapján dolgoztam a legkisebbekkel.

A kisfiam immár 3. osztályos, ezért természetesen szerettem volna elkísérni őt az olvasás, írás, szövegértés, sőt néha a számolás elsajátításában is. Oktatási segédanyagaimat mindig úgy állítom össze, hogy számára élvezhető, érdekes, színes legyen, amellyel tud kapcsolódni és amivel szívesen dolgozik. Elsődleges célom, hogy megszeresse a német nyelvet, amely két anyanyelvén kívül csecsemőkora óta az első tanult nyelve.

A Kolibri Schatzkiste kincses ládikójában találhattok évszakokhoz és ünnepekhez kapcsolódó feladatlapokat, de játékos formában gyakorolható a nyelvtan és a számok világa is. Mindegyik foglalkoztató lapgyűjtemény vásárlása után egy videóban megmutatom tartalmának elkészítését, használatát.

Nagyon fontosnak tartom a gyermekek motiválását is, ezért minden témakörhöz ajándékba jár egy színes gyűjtemény jutalompontokból.

Egyéni konzultációra is van lehetőséged. Csak annyi a dolgod, hogy vedd fel velem a kapcsolatot a judit@kolibrinyelvstudio.hu címen.

A készülő témakörökre előjegyzés lehetséges! Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot a judit@kolibrinyelvstudio.hu címen.

Beléphetsz a Facebook csoportomba is: Kolibri Schatzkiste

Témakörök:

Már elérhető:

 1. Das bin ich: Ez vagyok én

 2. Zahlen: Számok

 3. Jahresuhr: Az év menete

 4. Verbkonjugation: Igeragozás

Dasbinich1

A gyerekek megtanulnak bemutatkozni, valamint elsajátítják az erre irányuló kérdéseket, megtanulják beazonosítani, megérteni, majd megválaszolni.

3.490 Ft.

Zahlen

A gyerekek gyakorolhatják a 20-nál nagyobb, de 100- nál kisebb számokat. Mindezt egybekötve játékos számolási feladatokkal és szöveges feladatokkal.

3.490 Ft.

Jahresuhr

A gyerekek megtanulják az évszakokat, a 12 hónapot és a különböző ünnepeket. Ezen kívül előtérbe kerül a születésnap, olvasmány szövegértés feladatokkal és megtanulnak meghívót írni a szülinapi zsúrjukra.

 

3.490 Ft.

Verben

A gyerekek gyakorolhatják a szabályos és rendhagyó igék ragozását különféle játékok segítségével. A szabályos igék alakjai a sünire valók, a rendhagyó igéké az egzotikusan színes pillangóra. Az olvasmányban előforduló igék felismerése, valamint megválaszolós feladatok formájában is előkerül az igeragozás.

3.490 Ft.

Hamarosan: május 31-ig

 1. Der Sommer: A nyár

 2. Das Wetter: Az időjárás

 3. Ein_Mein: Határozatlan névelők és birtokos névmások

 4. Mein Haus, mein Zimmer: A házam, a szobám

Július 31-ig:

 1. Situationen: Szituációk

 2. Spiele: Játékok

 3. Der Herbst: Az ősz

Szeptember 31-ig:

 1. Der Winter: A tél

 2. Ein Wintermärchen: Egy téli mese

 3. Fasching: Farsang

 4. Ostern: Húsvét

A Gyereknémet oktatási segédanyagok
2024. január 1-ig
nem rendelhetőek!